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aged | stagionato | |
arm clod | fesone di spalla | |
ATF | ATF | Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms |
automatic weighing device | pesa automatica | |
back bacon | pancetta irlandese, pancetta canadese | pancetta canadese |
back label | controetichetta | |
bacon, american bacon, streaky bacon (british) | pancetta americana, affumicata | bacon is a very fatty slab taken from the underside of a pig, is usually cured and smoked |
barrel | forma bauletto | |
bellies | pancette | |
best if used by date | consumare preferibilmente entro | |
blade, boneless | copertina di spalla | |
body label | etichetta di corpo | |
boned chuck | collo e sottospalla con osso | |
boned plate | costine di pancia | |
boned shank | geretto posteriore | |
boned shoulder | spalla | |
bone-in pork loin (without vertebrae) | carré senza osso vertebrale | |
bone-in pork loin with collar, without oyster piece | carré senza fondello | con capocollo |
bone-in pork loin with collar, without oyster piece (right cut) | carré senza fondello tagliato pari | con capocollo |
bone-in pork loin with collar, without oyster piece (right cut) without tenderloin | carré senza fondello tagliato pari, senza filetto | con capocollo |
bone-in pork loin with oyster piece, without collar | carré taglio milano | senza capocollo, con fondello |
boneless | disossato | |
boneless chuck | collo e sottospalla senza osso | |
boneless flank | costine di pancia | |
boneless oyster piece | fondello disossato | |
boneless pork collar | coppa disossata | |
boneless pork loin | carré disossato | cuore del filone |
boneless pork loin with oyster piece, without tenderloin | carré con fondello, disossato e senza filetto | |
boneless trimmed oyster piece | fondello disossato e sgrassato | |
boneless, trimmed | disossata, squadrata | |
boneless, trimmed, rindless | disossata, squadrata, scotennata | |
bottom label | etichetta di fondo | |
brain | cervella | cervello |
bran | crusca | seed coat |
breast | costoletta superiore | petto intero |
breast boneless | petto senza osso | |
bresaola | bresaola | |
brisket | petto di manzo | |
brisket and flat ribs | bianco costata | taglio reale |
brisket bone-in | pancia e petto con osso | |
brisket boneless | pancia e petto senza osso | |
brokens | rotture | broken grains |
brown rice | riso sgusciato | |
brown rice | sbramato, sbramato di risone, semigreggio | rice with the hull removed |
butter moulding machine | panettatrice | per burro, butter print |
canadian bacon, back bacon, bacon (british) | pancetta canadese | (tastes like ham and is much leaner than American bacon; is made from pork loin that's been smoked and cured) |
cap of rump | coperchio dello scamone | codone |
carcase | mezzena | carcass |
center cut boned brisket | petto con osso | |
center cut rump | scamone | |
cheese hoops | fascere | moulds |
chuck tender | cappello di prete | |
chuck tenderloin | girello | |
chunk | trancetto | trancio |
coarsely minced | macina grossa | |
cooked ham | prosciutto cotto | |
cooked pork shoulder | spalla cotta | |
cooker-stretcher | filatrice | mozzarella cheese cooker-stretcher |
coppa | coppa magra (capocollo) | lean air dried pork shoulder |
cotechino | cotechino | fresh pork sausage, made from pork rind and meat from the cheek, neck and shoulder, and usually seasoned with nutmeg, cloves, salt and pepper |
count-down timer | orologio contatempo | stopwatch |
cream | panna | butterfat-rich portion that was skimmed off after 12 hours |
crespone salami | salame crespone | |
cube roll | braciola | |
cure, to | conservare, salare | |
cured ham | prosciutto crudo | |
curing and salting | conservazione e salatura | (anche affumicazione) |
defatted | sgrassato | |
dehulling, removal of the hull | sgusciatura | using a huller, or a hulling machine, to yield brown rice, dehusking |
disc sheller, under-run disk sheller | sbramino a dischi | disk huller, disk husker, consists of two horizontal iron discs partly coated with an abrasive layer |
discharge cyclone | ciclone di scarico | |
double-cream | panna | even richer heavy cream skimmed off after 24 hours |
draining slats | tapparelle di scolatura | |
emery | smeriglio | abrasive coat |
eye of round | magatello | |
fatback | lardo | a slab of fat that runs along the back of a pig, sometimes cured like bacon |
felino salami | salame felino | |
filet | filetto | |
finely minced | macina fine | |
flank steack | spuntatura di fianchetto | |
flank with brisket bone-in | pancia con osso | |
flank with skirt | pancia | |
flour | farina | |
fore rib | costata | |
forequarter | quarto anteriore | |
forequarter with flank | quarto anteriore con pancia | |
forequarter flank | costine di pancia | |
forequarter without flank | quarto anteriore senza pancia | |
forerib without bone | entrecôte disossata | |
foreshank | geretto anteriore | |
foreshank with heel of shoulder | geretto anteriore con campanello | |
frames | telaini | |
fresh bacon, pork belly, side pork | pancetta americana, non affumicata | |
fresh sausage | salsiccia fresca | |
full loin and rump | lombata 8 costine | |
full loin without rump | lombata 8 costine senza scamone | |
full rump | scamone con coperchio e copertura | |
gammon | coscia di maiale | prosciutto trattato come bacon |
gate | serranda | nella parte inferiore del ciclone |
gauge rod | astina o calibro | |
grain, kernel | granello | riso |
gypsy bacon | pancetta ungherese | (a slab of bacon that has been roasted and then seasoned with paprika) |
head rice and brokens | riso intero e rotture | |
head rice milling yield | resa in grani interi alla lavorazione | |
heart | cuore | |
heart, trimmed | cuore refilato | |
high pressure fan | ventilatore a pressione | |
hindquarter 3 ribs | quarto posteriore 3 costine | |
hindquarter pistola cut | quarto posteriore taglio pistola | |
hindquarter pistola cut | pistola | |
hindquarter pistola cut with part of boneless flank | pistola con bavetta piccola | |
hindquarter with flank | quarto posteriore con pancia | |
hindquarter without boned flank | pistola con bavetta grande | |
hoops | fuscelle | |
hopper | tramoggetta | |
HORECA | HORECA | Hotel/Restaurant/Caterer, Hotel/Restaurant/Café, Food & Beverage Service |
horseshoe bended | curvo a ferro di cavallo | |
hot, spicy | piccante | |
hull | lolla | pula, husk, protective grain coat |
huller | sgusciatore, sbramino | dehulling machine, simultaneous dehulling and whitening or polishing |
husk | glumella | di riso, hull |
husk | guscio | |
husk | lolla | di cereale, costituita dalle glumelle |
husk | pula | di cereale |
husk and bran aspirator | aspiratore della lolla | |
husk rotary separator | menapule rotante | |
husk, to | sbramare | asportazione delle glumelle |
husking | pilatura | sbramatura e sbiancatura |
in netting | in rete | |
inside / topside | fesa intera | |
intake gate | valvola di immissione | |
intake hopper | imbuto di carico | |
irish bacon, back bacon | pancetta irlandese | |
italian bacon cured but not smoked | pancetta | salata non affumicata |
italian cut | taglio italiano | |
kidney | rognone | |
knuckle | stinco | |
lamb | agnello | |
lard | lardo | |
lean | magro | |
leg | coscia | |
leg including chump | cosciotto intero | |
legs | prosciutti | |
liver | fegato | |
loin | mezza sella | |
loin of pork | lonza di maiale | |
loins | carré | |
loins bone in | schiena con osso | |
loins boneless | sotto fesa senza osso | |
long-grain rice | riso a grana lunga | |
loose | sfuso | |
meat cubes | trito in cubetti | |
medium coarse minced | macina media | |
milano salami | salame tipo milano | |
milling yield | resa alla lavorazione | recovery |
mixing molding machine | impastatrice formatrice | moulding |
mortadella | mortadella | |
mutton | montone | |
napoli sausage | salsiccia napoli | (spicy pepperoni sausage) |
napoli straight sausage | salsiccia napoli bastone | |
natural pork casing | budello suino naturale | |
neck | collo | |
neck bone-in | collo con osso | |
neck boneless | collo senza osso | |
offal | frattaglie | viscere rosse |
paddy | risone | cariossidi rivestite dalle glumelle |
paddy cleaner | pulitrice per risone | |
paddy cleaning | pulitura del risone | remove fine and coarse impurities as well as stones |
paddy separator | separatore di risone | this machine will improve the rice milling yield by separating paddy from brown rice |
paunch | rumine | |
pearling cone | sbiancatrice a cono | whitener, polisher |
pearling cone polisher | perlatrice a cono | |
pepperoni | salame piccante | |
pigskins | ciccioli | |
pistola cut forequarter | quarto anteriore taglio pistola | |
pistola-cut hindquarter | quarto posteriore taglio pistola | |
pizza topping (ideal as) | per pizza | |
plate bone-in | costine di pancia | |
polishing | sbiancatura | the process to remove the rice germ and bran, whitening |
polyphosphate | polifosfati | |
pony-bockrib | reale | |
porchetta, roman style roast suckling pig | porchetta alla romana | (pork cleaned of its entrails, boned and roasted and carefully dressed with aromatic herbs) |
pork belly trimmings, without soft fat | pancetta per salumificio, senza bronza | |
pork collar without soft bone | coppa senza cartilagine | |
pork foot | piede | |
pork lard | sugna | |
pork leg parma cut | prosciutto taglio parma | |
pork leg round cut | prosciutto taglio rotondo | |
pork leg with oyster piece | prosciutto taglio quartino | con fondello |
pork leg with oyster piece with foot | prosciutto taglio quartino con piede | con fondello |
pork leg with oyster piece, round cut | prosciutto taglio rotondo, con fondello | |
pork riblet | costa della spalla | |
pork rinds | ciccioli | |
pork shank | stinco | |
pork side | mezzena di suino | |
pork side britain cut | mezzena di suino taglio bretone | |
pork side EEC cut | mezzena di suino taglio CEE | |
pork side with head, lard and kidney | mezzena di suino con testa, sugna e rognone | |
pork tongue | lingua | |
pork tongue Swiss cut | lingua taglio svizzero | |
Porterhouse steak | Porterhouse steak | |
prague style cooked and smoked ham | prosciutto cotto tipo praga affumicato | |
pre-sliced pack | confezione di affettato | |
pressing follower | coperchio di pressatura | press plate, pressatura formaggi |
rack | graticcio | |
red rice | riso rosso | riso crodo, forme infestanti di O. sativa |
rib steak | rib steak | |
rice mill | mulino per riso | |
rice milling equipment | apparecchiature per pilatura | |
rice milling yield tester | resatrice | sample rice milling yield tester |
rind, pork rind, pigskin | cotenna | |
rindless | senza cotenna | |
rindless back fat | lardo scotennato | |
rindless jowl cubes | gola in cubetti | |
rindless pork cutting fat | grasso duro | |
rindless pork jowl | gola | |
rindless, boneless pork belly (sheet ribbed) | pancettone senza costa e senza cotenna | |
rindless, boneless pork leg (fully defatted) | prosciutto disossato, scotennato, sgrassato e senza stinco | |
rindless, fatless | scotennata e sgrassata | |
rindless, fatless pork leg | prosciutto scotennato e sgrassato | |
rindless, fatless without shank | scotennata, sgrassata e senza stinco | |
rindless, fatless, boneless with shank | disossata, scotennata, sgrassata, con stinco | |
rindless, fatless, boneless without shank | disossata, scotennata, sgrassata, senza stinco | |
rolled italian bacon | pancetta arrotolata | |
rope tied | legato con corda | |
rough rice | risone | paddy rice, paddy, the whole grain taken off the plant at harvest |
round | coscia (cosciotto) | |
round and rump shank on | coscia con anca | |
round cut | taglio rotondo | |
round with shank | coscia con geretto | |
rump | codino | |
rump heart | scamone | |
rump tail | punta di scamone | |
rump with cap and tail | scamone con codone e spinaccino | |
sample weighing scale | bilancia pesacampioni | |
screening plates | piattelli di selezione | |
sel sec (foot dejointed) | sel sec (senza piede) | |
sel sec with foot | sel sec con piede | |
sell by date | da vendersi entro | |
shank | geretto posteriore | |
shank without bone | geretto posteriore senza osso | |
sheller, husker, huller | sbramino, sgusciatore | scorcettatrice |
sheller, rubber roll paddy husker | sbramino a rulli | husker, huller, consists of two rubber rolls rotating in opposite directions at different speeds |
shin | geretto anteriore | |
short-grain rice | riso a grana rotonda | round-grain rice, pearl rice |
shoulder | spalla | |
shoulder blade | copertina di spalla | |
shoulder bone-in | spalla con osso | |
shoulder boneless | spalla senza osso | |
shoulder label | etichetta di spalla | |
shoulder with neck and chuck back rib | spalla con collo e sottospalla | |
shoulder without bone | spalla disossata | |
shoulderblade bone | paletta di spalla con carne | |
side of beef | mezzena di manzo | |
sieve | setaccio | |
silverside | sotto fesa con girello | |
silverside heel | campanello | |
silverside without eye of round and heel | sottofesa senza magatello | |
silverside without heel | sottofesa senza campanello | (senza giretto) |
sirloin | controfiletto | roastbeef disossato |
sirloin with tenderloin | roastbeef con filetto | |
size | calibro | |
skirt steak | bavetta piccola | |
skirt without bone | carne di pancia | |
sliced back fat | foglio di lardo | |
small cacciatore salami | salamino cacciatori | |
smoked and cured italian bacon | pancetta affumicata cruda stagionata | |
smoked cured ham | speck | |
smoked hungarian style salami | salame tipo ungherese affumicato | |
soft fat | bronza | |
spare ribs | costine | |
spiced | speziato | |
spicy lean italian bacon | pancetta magra e aromatizzata | |
steel blade burr | martellina a lame d'acciaio | per tornire |
stewed and smoked italian bacon | pancetta stufata affumicata cotta | |
stiploin without bone | roastbeef disossato | |
straight cut hindquarter 8 ribs | quarto posteriore destro 8 costine | |
stunning box | trappola di abbattimento | |
sweetbread | animella | |
synthetic casing | budello sintetico | |
tail of rump | punta di scamone | spinaccino |
T-bone steak | T-bone steak | |
tenderloin with chain | filetto con catena | |
thick flank | noce | knuckle |
thick flank with tail of rump | noce con spinaccino | |
thick skirt | lombatello | |
thin flank gooseskirt | spuntatura di lombata | |
thin skirt | lombatello sotille | |
tip of tenderloin | testa di filetto | |
to boil, to stew | fare lesso | |
to grill | cucinare alla griglia | |
tongue swiss cut | lingua taglio svizzero | |
top bit and rump | coscia | |
topside | fesa francese | |
topside with cap | fesa con coperchio | |
total milling yield | resa di lavorazione in riso intero e rotture | the whole plus the broken kernels obtained after milling |
total rice | riso intero e rotture | the embryo and the bran layer is removed from the brown rice using rice mills to yield total rice (contains broken and whole (intact) kernels) |
tripe | trippa | |
unripe grain | grana verde | granaverde |
use-by date | data di scadenza | |
vacuum packed | confezionato sotto vuoto | |
veal | vitello | |
venetian style sopressa salami | soppressa veneta | |
weedy rice | riso infestante | forme infestanti di O. sativa |
weight | pezzatura | |
whipped cream charger and dispenser | sifone panna montata | |
whole rice, whole grain rice | riso intero | separation of the whole (intact) kernels from the broken kernels using screens sized for use on long, medium or short grain varieties to yield whole rice |
whole-grain milling yield | resa di lavorazione in riso intero | percentage of intact kernels recovered after the milling and separation of broken from whole kernels |
wild rice | riso selvatico | forme infestanti di O. sativa |
with rind | con cotenna |